Christians sociala år 2011

ÅRSKRÖNIKA 2011: Det här året har för mig betytt möten. Massor av möten. Både kära återseenden och helt nya bekantskaper. Det kommer framförallt vara det jag tänker på när jag ser tillbaka på 2011.

Det var i januari som ett av de första spännande mötena blev av. Jag hade blivit inbjuden att delta på en fotokurs i IOGT-NTO regi. Själv hade jag varit helt passiv inom nykterhetsrörelsen under 10 år, men den här kursen har gjort at jag fått träffa många gamla bekanta. Inte minst under rörelsens kongresser i Åre där jag arbetade med direktsändningen via webben. Det i sin tur har gjort att jag fått en del förtroende uppdrag inom rörelsen, och att vi  genomförde en knytkonferens kallad Sobra|tankar.

Knytkonferenser är nu mer ett måste

Just det där med knytkonferensen är lett till många spännande möten under året. I februari var jag på Vinterminglet, #ssmx, i Stockholm och träffade många av de som jag tidigare bara träffat via Twitter. Det var riktigt kul, men ännu mer kul var det att få åka på #Webcoast i Göteborg, som var min första knykonferens. En fantastisk stämning, med fantastiska människor arrangerat på ett fantastiskt sätt. Webcoast var magiskt för mig.

Riktiga vänner

Jag får ju ofta frågan om man kan få riktiga vänner via sociala medier, och efter det här året finner jag ingen tvekan att svara ja på den frågan. Allt från twittrande bönder som Martin Engström i Holma (@martiniholma), som jag ännu inte fått träffa öga mot öga, Johan Lange (@JohanLange) som lärt mig massor om att leda och att ledas, genom sitt LUCK-koncept, eller Roger (@GlasVimle) och Anna(@VimleAnna) i Vimle som bjöd in på en Twitter-träff bland sina grisar, eller fantastiska Tjärö och Sweden social webcamp, #sswc och så vidare. Många är de vänner jag träffat, och ser fram mot att få träffa igen tak vare sociala medier.

2011 i Sundhult

På gården har vi fortsatt att arbeta i skogen, fixat nytt vattenfilter , slåtterarbete och inte minst en ny bil som är ett lyft för pendlingen.

På arbetet har jag fått en del nya arbetskamrater, vilket jag uppskattar stort. Det diskuteras annat än teknik och bilar och det har fått mig att bli mer aktiv med geocaching. Vi går dessutom en spännande framtid till mötes, när vi nu blivit uppköpt av företaget där Hanna arbetar, HMS. Vi börjar året med att flytta in i samma hus, och det kommer bli en del organisationsförändringar.

Andra spännande saker är kanske att jag upptäckt Apple, och skaffat en Macbook Air, två Apple TV och en iPad i julklapp.

När man tittar tillbaka på vad som hänt i år och vad som hände 2010, så inser man att det kommer bli ett spännande år 2012. Skillnaden mot förra nyår är att detta året känns mer öppet. Tror på att det kommer ske många oväntade saker, och flera av händelserna kommer vara positiva. Frågan är bara vad de innehåller.