Elbilen blinkar ”Battery level is low”

Battery level is lowEfter att ha kört  i lite kallare temperaturer kan vi fortfarande konstatera att det går utmärkt att pendla de 14 milen Sundhult-Halmstad-Sundhult utan att ladda.

Efter att de första kalla dagarna hållit igen på både hastighet och värme i bilen för att vara på säkra sidan, så har jag nu antagit en lite mer avslappnad attityd med både kupévärme och rattvärme på.  För mig som har lätt att få vita fingrar av kyla är rattvärmen verkligen en skänk från ovan.

Att inte aktivt minimiera effektuttaget leder i och för sig leder till att displayen hinner börjar blinka ”Battery level is low” innan jag kommit hem. Varningen börjar visas då det är 13 % kvar i batteriet. Den lägsta nivå hittills efter 14 km har varit 10 %. Då har vi bilen stående frostfritt under natten, med laddaren i och föruppvärmd kupé på morgonen. Dagstemperaturen har varit som lägst -5 grader.


 • Adam Molin

  Hej

  Jag kör en Zoe 2014 med 22kW batteriet och nu på vintern kommer jag knappt 10mil på en laddning. Ibland när jag tar bilen på morgonen och den är fulladdad står Rangemätaren på endast 99km.
  Bilen har rullat 6500mil och ligger på 89% SOC vilket jag tycker är ganska bra ändå.

  Jag är mycket imponerad över Nissan Leaf 30kW, det blir lite lättare att pendla eller köra längre sträcker med 30kW batteri. Om jag inte uppgraderar mitt batteri i min Zoe till 41kW till våren så blir det en begagnad Nissan Leaf 30kW demobil ifrån Lund.

  Bra blogg, jag läser här ofta och allting med just Solpaneler är väldigt Intressant.

  Renault Zoe -14, White, Intens
  Att köra elbil är som att segla….
  – Man vet aldrig när man kommer fram!
  http://www.elbilspappan.sehttp://www.laddaelbilen.se

 • Kul att du hittat vår blogg!

  Just 30 kWh-batteriet var det som gjorde att det blev en elbil. Nu fungerar det att pendla t.o.r. till Halmstad. Sedan är det väl så att batteriet gärna hade fått vara lite större förstås.

  Snart kommer det en laddare på Hannas arbetsplats, och då går det att fylla på lite under dagen så att bilen utan problem kan användas för körningar på kvällen också.

  Solceller är spännande, och mer om det kommer på bloggen så småningom. Håll utkik!

  //Christian