Nytillskott i hagen

Äntligen har vi fått ponnyer på gården igen.

Jag och min syster Ingrid har ett tag funderat på att skaffa en 2 ponnyer lagom till Joar och Nora och deras kusin Kajsa. När så vårt 27-åriga varmblod inte orkade med längre fick vi en lite skjuts i ryggen att göra slag i saken.

Efter en dag i Skåne när Kajsa, Ingrid och jag tittade på lämpliga kandidater, bestämde vi oss snabbt för en 6-årig Shetlandsponny med det ståndsmässiga namnet Linnestofta Kardinal. Påven, som han kallas, tycker om att både ridas och köras. En fantastisk snäll liten kille som verkar vara alldeles lagom pigg och väldigt läraktig.

Ett minst lika tjusigt namn har den New Forest som vi direkt blev förälskade i. Lord Nelson är en 9-årig valack som är snäll att rida men inte särskilt skolad. Det är å andra sidan inte vi heller, så vi kommer säkert passa bra ihop!

Vår Nordsvensk Jullan blev stormförtjust över att få sällskap i hagen och det verkar som de kommer trivas alldeles utmärkt ihop!