Dags att byta från FS-data som webbhotell?

Nu har jag slagit i taket igen på mitt webbhotell. Mina 1 GB räcker inte till längre. Bara att rensa bort skräp? Tja, det mesta jag har där vill jag har kvar.

Vi har varit kund hos FS-data i nio år, och är guldkund. Jag betalar 164 kr/mån och får då 500 MB diskyta. som guldkund dubblas det till 1000 MB. inga svindlande summor idag. Jag har under dessa nio år sparat bilder, små filmklipp och dokument på servern, så sammantaget blir det några stycken. Jag har använt sidorna innan alla molntjänster och platser där jag skulle kunna placerat filer.

När jag i helgen såg att vi fyllt diskytan tittade jag lite vad det kostade att utöka utrymmet. 30 kr/mån + moms för att få 2 GB.  Jag blir lite sur och skickar ett meddelande till FS-data.

Hej,
Hur kommer det sig att jag som kund hos er under nio år inte har mer än 1 GB utrymme? Ser att nya kunder har 2 GB.

Det är inte första gången jag frågar om hur ni behandlar mig som trogen kund.
Man kan tycka att man som trogen kund automatiskt skulle få ökat utrymme, något var år.

Hoppas ni hittar en bra lösning för mig, annars får jag se mig om efter ett annat webbhotell

Jag får följande svar:

Hej Christian,

Ditt utrymme är ökat från 500 till 1000 MB just som tack för att du varit kund länge.
De 2000 MB utrymme som ingår i Premium XL avtalet är uppdelat, 1000 MB på Linux (vilket du också har) och 1000 MB på Windowskontot.

Givetvis kan du byta avtal till Premium XL för att ta del av den högre utrymmeskvoten för e-postkonton och få en lägre månadsavgift. Din kvot på Linux kontot förblir dock den samma, och istället för tillgång till 50 e-postkonton får du tillgång till 20.

vänligen
Fredric S

Jag har inte hittat vad som gäller helt och hållet för den kontotyp jag har idag, för klickar jag på en länk för nuvarande kontotyp hamnar jag på en översikt för vad som kan beställas. Inte vad jag har. Jag är guldkund för att jag slog i taket på 500 MB för ett antal år sedan och då blev putt på att nya kunder hade ett mycket bättre erbjudande än vad jag hade som varit kund under en längre tid.

Nåväl, där står det att premium XL har 2 GB utrymme för hemsida. Inget om att det är uppdelat mellan Linux/Windows. Jag skulle gå ned från 50 till 20 e-post-konton. Öh… Idag har jag alltså 50 e-post konton med 20 MB kvot, och i det nya skulle det vara 20 konton med 250 MB kvot. Matematik någon?

Trafiknivån för nuvarande kontot är 15Gb/mån, med Premium Xl är den 45 Gb/mån. Jaha? Jag belastar alltså inte så hårt.

Jag betalar alltså 164 kr/mån, är guldkund för att jag varit trogen kund och ändå har de som blir nya kunder bättre erbjudande än jag, 149 kr/mån. Vad betalar jag extra för? Att jag kan ha 50 e-post adresser med 1/5-del diskyta istället för 20?

Nä, kära FS-data, ni är säkert stabila med god upptid, har bra redundans (nu mer), försöker använda miljöcertifierad el men som kund känner jag mig åsidosatt. Jag tycker det är dålig stil att man inte försöker vårda de kunder som funnits med relativt länge, och hjälper till att förnya erbjudandena för oss. Det blir lättare och lättare att flytta sina affärer till andra idag, så relationen mellan mig som kund och er som tjänsteleverantör blir viktigare och viktigare.

Jag förstår att man behöver locka in nya kunder med ett bra pris, men bjud då på ett antal månader. Låt inte mig betala för att nya kunder skall ha bättre tjänst än jag som är en del att ni kommit hit!

Jag skall sätta mig ned, titta mer exakt på vad jag har på webbhotellet, och se vem som kan erbjuda mig ett bra paket, och inte minst underlätta för mig att komma till ett nytt ställe.

Mitt förhållande till FS-data är hur som helst lite frostigt just nu (igen).