Ny bränslepump i Land Rovern

I tisdags när jag åkte hem från arbetet började bilen hacka lite, och sedan hände inget när jag tryckte på gasen.Jag svängde in på en parkeringsplats. Där tyckte jag det gick bättre igen. Ut på vägen igen, och snart dog bilen helt.

Där stod jag med en bil som vägrade starta, mitt i mörkret. Hade inte mycket för att jag var vid den finaste platsen på Hallands vackraste väg. När jag sedan skulle försöka få tag i Hanna där hemma så hade jag knappt täckning på mobiltelefonen. Var tvungen att lägga telefonen och använda mig av högtalarfunktionen, för att meddela var jag var. Svärfar kastade sig in i bilen och kom till undsättning. Medan jag väntade kunde jag ha lite diskussion med twänner på Twitter mitt i min ensamhet, och få lite medömkan.

Svärfar kom till slut och jag hakade i bogserlinansom jag förberett. Vi lyckades ta oss hem, trots en ganska brant backe i Gällared, och en Land Rover på släp som väger ca 2,3 ton.

Dagen efter började felsökningen, och den underlättades med hjälp av Facebook-vänner (tack Thomas!). Bilreparation 2.0. 😉 Efter lite letande konstaterades att bränslepumpen inte gick, trots att det fanns spänning fram. Vi ringde till Göran Kastell i Långås dagen efter, och som tur av fanns en bränslepump hemma på lager. Vi hoppade in i bilen för att hämta den. En dyr rackare, ca 4 800:-. Då är det säkert billigare än om man handlat den av någon ”riktig” återförsäljare. Dessutom är det en del arbete att få väck bagagerumsmattan, eftersom man måste montera bort extra säten, vilket plockar på en del timmar. Det lär inte vara billigt i en verkstad.

Under ett lock under mattan i bagerummet gömmer sig bränslepumpen.
Till vänster den gamla pumpen precis upptagen, och i bakgrunden syns den nya.

Det gick ganska smidigt att byta pumpen, och när nyckeln vreds om efter bytet startade bilen. Vilken lättnad!

Som det sägs:

Att ha en Land Rover är ett äventyr. Antingen kör man  på en äventyrlig färd, eller så beter sig bilen äventyrligt!