Hösten formar sig redan

Vi är bara i början av sommaren, men redan nu börjar andra halvåret fylla med aktiviteter. Det är evenemang som jag skall besöka och hålla i, och ett antal olika föreläsningar som finns inbokade i kalendern.

Fåren betar vid SSWC 2011

Camp i Blekinge skärgård

Hösten börjar för mig med Sweden Social Webcamp, SSWC, i augusti för min del. Jag var där förra året, och ser fram mot att få komma till Tjärö igen och tanka energi inför hösten i den härliga miljön bland fåren. Det är fantastiskt att få möta driftiga människor som tittar framåt. Jag hoppas få lära mig massor och träffa nya och gamla vänner.

Rörelse dominerar september

I september får nykterhetsrörelsen mycket av min tid. Jag kommer föreläsa, bland annat för studieförbundet NBV, arrangerar knytkonferensen Sobra|tankar med Bengan Johansson som inledningstalare, och deltagande på en distriktsstryelsesamling för rörelsen.

Det ser ut som knytkonferensen Sobra|tankar blir en höjdare i år. Mycket stort intresse, och det var nog länge sedan Muraregatan 30 var så full med liv och framåtanda som det kommer vara under den 15-16 september. Det kommer delas så mycket kunskap på vår folkbildningsfestival.

Internet och delaktighet

Internetdagarna 2012I slutet drar jag till Stockholm för att vara med på både Digidel och Internetdagarna. Två evenemang jag tidigare inte varit  på, men ser mycket fram mot att få besök.

Digidel är en kampanj för ökade digital delaktighet, för att att fler skall vilja, våga och ta del av internet. Internetdagarna arrangeras av .SE är en av de strörre händelserna för de som jobbar med internet på olika sätt. Årets teman är teknik, säkerhet, samhälle och media med fantastiskt bra talare och fler lägg till efterhand. Se bara på de keynote-talare som jag ges möjlighet att lyssna till! Det kommer bli svårt att välja vad man skall lyssna till och fördjupa sina kunskaper inom.

Fortfarande finns plats för mer

Det finns fortfarande plats för lite till, men snart är kalendern full. Jag har fått förfrågan om ett antal föreläsningar till som jag skall pussla in kalendern, och det kommer säkert några till. Det lär bli intensivt, men väldigt kul. Mycket fokus på nätet i många former, men jag hoppas på att få tid att planera och arbeta med skogen också. Det finns ju alltid nätter… 😉

 

Foto från Internetdagarna: CC-by Tobias Björkgren