Sundhults bidrag SSWC 2013

SSWC firar 5 år med den här loggan?

Sundhults bidrag SSWC 2013I augusti är det dags för femte årgången av SSWC, och som de övriga åren går den av stapeln på Tjärö i Blekinge skärgård. Varje år utlyses också en logotävling där vem som helst får komma med ett bidrag. Det här är mitt bidrag.

Sweden Social Web Camp är ett läger för nördar och det är så jag tänker mig loggan. Själva texten SSWC är lite retro och tar inspirationer från gamla företagslogotyper som var framtidsinriktade. Jo, visst leker den lite med den gamla TV-serien ”V” också, och de tecken som ödlorna tog med sig hit (inte  att förväxlas med ödlorna på Tjärö).

Texten under skall föra tankarna till ett terminalfönster. Typsnittet jag valde till det är självklart Ubuntu Mono, vilket kanske gör att en och annan hacker känner igen sig. Där nere finns också en positioneringsmarkör som vi kan se på kartor på webben. För SSWC är inte bara för rena datornördar, utan alla som arbetar med webben på något sätt brukar komma dit och kela med fåren, som något år haft GPS och kunde hittas på en karta med en markör.

I loggan finns också den underbara solen som brukar hänga över havet innan den i sensommarnatten försvinner bakom ”Dödsklippan”.

Så här skulle det kunna se ut på några olika prylar.

Exempel på hur SSWC-loggan 2013 kan användas

Nörderi, lek med retrologgor, terminalfönster, positionering och en sol som går ner. Mycket bättre än så kan jag nog inte få till det. Det får duga.