Infographics - X-Wing Miniatures Game Regionals Varberg 2016

Jag drog ut i regionalt rymdkrig

WARCON2016 - X-wing Miniatures Game MatchNu har jag varit iväg på min tredje turnering i X-wing Miniatures Game, denna gång på Warcon i Varberg. Jag tog med samma typ av rymdskepp som i min första turnering i mars, fast med lite andra uppgraderingskort. Det är härligt att träffa folk som nördar ner sig i något.

Den här turneringen gick av stapeln i det stora spelkonventet i Sparbankshallen i Varberg. Under tre dagar spelas det spel överallt i hallen. Jag såg de som spelade uttagningen till nordiska mästerskapen i Pandemic, där domarna hade andningsskydd på sig för att inte drabbas av smittan… Jag såg de som spelade kortspelet Netrunner, och figurspelet Warhammer 40k. I samma sal som vi hade våra 20 spelmattor var det även turnering i Bloodbowl.

Lite om turneringen som infografik

Jag roade mig med att göra lite infografik med utvalda data från X-wing turneringen.

Infographics - X-Wing Miniatures Game Regionals Varberg 2016

Något som fick en att fundera lite extra i den här bilden är att det bara var killar som var där och spelade. Undra varför? Det här spelet som är så kul.

Resultat topp 8

Alla fick spela sex stycken matcher i ett grundspel, och sedan spelade de åtta med bäst resultat ett slutspel.

X-wing Miniatures Game Regionals Varberg 2016 - Cut - Top 8 results

Hur gick det för mig?

Inte alls bra ”sportsligt” sett, fast jag hade riktigt kul. Jag åkte dit med tre skepp med följande konfiguration:

Y-Wing with Gary Squadron Pilot

X-wing with Biggs Darklighter T70 X-wing with Poe Dameron

Det är ungefär samma lista jag har haft de andra turneringarna jag spelat, men nästa gång blir det något helt annat. Jag spelade den här listan eftersom jag inte har haft så mycket tillfällen att träna, för det gäller sig att lära sig piloters och skepps olika egenskaper, speciellt tillsammans med de uppgraderingar du bestämmer dig för att använda, för att kunna utnyttja dem till fullo i striden.

Nästa gång skall det gå bra. 🙂