PHC Film - The living soil

Se den: Jorden är en levande organism

Den här filmen är värd var enda sekund av din tid. Ta dig 12 minuter och lär dig mer om vad som händer i jorden som din mat kommer ifrån.


Det är det här vi vill uppnå med det vi gör i Sundhult och inom Solskensfarmarna,

Det är för att ge matjorden bästa förutsättningarna att få rötterna från växterna att nå långt, långt ner i jorden som vi vill ha höns gående på våra marker. Tillsammans med betande djur ger det ett naturligt och ekologiskt gödsel som ger växter som kan ta upp mer näringsämnen och mineraler ur jorden den lever i.

Just nu är vi på jakt efter en djupkultivator för att se om den kan fungera för att luckra jorden på djupet och samtidigt behålla ytan för gräset så väl det går. Det betyder bättre möjlighet att lagra vatten och bli mindre känslig för torra perioder och bättre inlagring av kol.

Det är dags att skifta fokus på att titta på växterna och koncentrera sig på att mata jorden. Då kommer växterna att trivas.

Resultatet är växter som kräver mindre vatten från ytan och blir mer näringsrika.