Kia, en vecka senare

Nu har vi haft vår Kia Cee’d i en vecka. Lite kort om tid att dra några slutsatser, men vill ändå berätta lite.

Bilen har gått 80 mil. De 100 första milen skall man köra motorn på lite olika varvtal, och aldrig över 3000 varv/min. Det gör att man inte kan snålköra ordentligt, men ändå står mätaren på 0,49 l/mil efter senaste tankningen. Registreringsbeviset säger 0,45 vid blandad körning och 0,42 l/mil vid landsvägskörning. Nu kör vi mest landsväg så det är väl den siffran som är mest intressant. Tycker att 0,49 l/mil är bra, eftersom vi inte kan snålköra ännu. IGS:n fungerar riktigt bra, och man kommer nog snabbt lära sig använda den. När man stannar vid ett rödljus, lägger växelspaken i neutralläge och släpper upp kopplingen stänger motorn av sig. När kopplingen trycks ned igen startar motorn.

Jag har fått lite olika kommenterar, men det flesta är positivt överraskade av bilen. Gott om utrymme i baksäte, skön känsla i växellådan, fräsch inredning, snygg färg etc.

Det har varit torrt och dammigt på våra vägar, så bilen har varit riktigt skitig. Vi har dock inte fått tvätta den, eftersom DITEC behandlingen skall härda under två veckor innan den får tvättas. Ja, ja… Vi får väl stå ut med att inte tvätta bilen. 😉

Vi är på det hela taget nöjda med bilen. Den har motsvarat, och till och med överträffat, våra förväntningar.