Lite extra i xbmc på ATV

Apple har gjort en riktigt fin mediaspelare i Apple TV, men har man inte iPhone/iPad/Ipod saknas viss funktionalitet. Då kan man ’jailbreaka’ den och lägga in xbmc. Xbmc var ursprungligen en mediaspelare till Xbox, men det finns idag till många olika hårdvaror. För den extra funktionaliteten installerar man lite plugin. Här listar jag några som jag tycker är intressanta.

Den här sidan kommer jag att uppdatera med plugin och annat jag hittar för att få min xbmc-installation i ATV mer värdefull.

Hur jag jailbreakade min ATV

För att jailbreaka använde jag mig av Tommies (@tommienu) guide för jailbreak och xbmc installation  som kör SeasonPass. Titta gärna på deras videofilm som beskriver hur man gör.

Svt-Play (TV4-play, Kanal 5 play mfl)

En anledning att lägga jailbreaka och lägga in xbmc är att kunna köra exempelvis SVT play utan att ha tillgång till iPad/iPhone. SVT play finns som en egen plugin att lägga till direkt via gränssnittet.

Jag valde att lägga in XOT, som är en plugin som hanterar de flesta play-kanalerna.

Logga in på din ATV via ssh. Gå in under Inställningar/Om för att ta reda på IP-nummer för din ATV. I ett terminal fönster kör

ssh root@ip-nummer-för-din-atv

Standardlösenordet är alpine  om du inte ändrat det

Gå till http://www.rieter.net/pages/XOT:Download#XBMC_Repository och kopiera länkadressen till zip-filen, och kör kommandot (länken inkopierad):

wget http://www.rieter.net/ext/?uri=http://xot.hamans.com/net.rieter.xot.repository-1.0.1.zip

Via det grafiska gränssnittet gå in i xmbc.

Välj System/Tillägg och installera från Zip, klicka Hemmapp och installera net.rieter.xot.repositry-1.0.1.zip

Sedan har jag varit tvungen att gå ur xbmc för att starta om, och gå in i xbmc igen. Nu kan du gå in under  System/Tillägg/Hämta tillägg/XOT-UZG/Programtillägg/XOT-UZG och sedan välja Installera. När det är klart skall du under Video/Tillägg ha tillgång till XOT-pluginet.

Sveriges Radio

Radio är trevligt, och Sveriges Radio i synnerhet. Det finns en plugin in för det som hämtas och installeras så här.

Logga in på din ATV via ssh. Gå in under Inställningar/Om för att ta reda på IP-nummer för din ATV. I ett terminal fönster kör

ssh root@ip-nummer-för-din-atv

Standardlösenordet är alpine  om du inte ändrat det

Gå till https://github.com/TsUPeR/xbmc-sverigesradio/downloads och kopiera länkadressen till zip-filen, och kör kommandot (länken inkopierad):

wget https://github.com/downloads/TsUPeR/xbmc-sverigesradio/plugin.audio.sverigesradio-0.0.3.zip –no-check-certificate

Via det grafiska gränssnittet gå in i xmbc.

Välj System/Tillägg och installera från Zip, klicka Hemmapp och installera plugin.audio.sverigesradio-x.x.x.zip