Intensiv start på året

Det har verkligen varit en rivstart på det nya året, och den senaste veckan har varit riktigt intensiv.

I början av året bytte vi lokaler på arbetet. För ett år sedan blev företaget jag jobbar på helt uppköpta av HMS Industrial Networks, och nu bor vi under samma tak som dem. Helt nya lokaler som känns kreativa, vilket känns spännande. Dessutom förändras arbetsuppgifterna något, eftersom vi kan samordna uppgifter med den övriga organisationen. Känner mig nyfiken inför framtiden där.

Förberedelser inför Sobra tankar TalkshowGalen Talkshow

Jag och Johnny Mostacero (@JohnnyMostacero) drog igång en lite, liten Talkshow i höstas mest för att visa att det går. Johnny ställde några frågor, vilket helt plötsligt resulterat att vi nu sänder direkt från hotellobyn på Scandic Hotel Hallandia i Halmstad. Jösses… Dessutom såg han till att vi fick före detta fotbollsspelaren  Per ’Texas’ Johansson som gäst under första avsnittet för året. Vi kanske inte är helt mogna uppgiften, men vi gör, har ganska kul och lär oss. Snart kanske det till och med är lite bra. 🙂 Titta själv på avsnittet av Sobra|tankar Talkshow.

Många timmar i nykterhetsrörelsen

Den här veckan har många timmar gått åt i nykterhetsrörelsens tjänst på olika sätt. Måndagen var jag på ett föreningsmöte i lokalföreningen Fast förbundet i Halmstad, för att redovisa vad styrelsen arbetar med inför de andra. Känns bra att få redovisa, eftersom verksamheten i vissa stycken är ifrågasatt. Med rätta.

Det är ovanlig verksamhet i vissa delar, då föreningen bedriver ett arbetsmarknadsprojekt för att hjälpa människor in i arbete igen. Förhoppningsvis ger projektet oss bättre kunskap för att senare ta en större del i ett socialt företagande där vi kan hjälpa de som behöver tillbaka med stöd även utanför själva arbetet.

Sociala medier på folkhögskola

Jag blev inbjuden att tala för konsulenterna i IOGT-NTO som hade en samling på Wnedlesbergs folkhögskola. En spännande uppgift eftersom kunskapsnivån var så skiftande, och jag ville ge en genväg för konsulenterna att komma igång att göra. Inte bara fundera på hur det kan används, utan att försöka använda det som ett verktyg redan dagen efter.

Hur det gick? Tja, du kan själv titta eftersom Johnny spelade in fördraget. Det kändes hyfsat, även om det var ett väldigt mastigt innehåll på de korta två timmarna.

Spännande experiment

Det största experimentet för egen del var att jag använde mig av Keynote, en iPad och AppleTV för att köra presentationen. Jag skapa i princip hela presentation på iPad, förutom några skrämdumpar från datorn och bilder som jag själv ritat i Inkscape tidigare.

Här har jag spelat in en kort förevisning om uppkopplingen jag hade när jag gjorde presentationen.

 Dra åt skogen

Båstad huggarkängorHanna (@HannaDahlqvist) har på börjat sin tjänstledighet, åtta veckor för att arbeta i skogen. Nu har hon avverkat två av veckorna och håller på att gallra i skogen. Vi har sett till att skaffa nya huggarbyxor, och till Hanna ett par huggarkängor. Kläder med sågskydd är viktigt, för vi tänker gärna på säkerhet och arbetsmiljö. Det är inte alltid det enklaste när man är lite mindre i storlekarna. Kängorna går under namnet Båstad kängan här i Sverige, och byxorna kommer från Pfanner, som ger möjligheten att beställa byxorna med kortare (eller extra långa) ben.

Dessutom har hon sett till att ha fått vår gamla ATV i fungerande skick. Jag kommer ha semester i tre veckor nu, och tillsammans kommer vi ta hand om vindfällen och gallra vidare.

Tiden framöver ser spännande ut

När jag tittar i kalendern ser jag många spännande aktivteter som är inplanerade, förutom lite skönt skogsarbete. Det är bland annat knykonferensen Sobra|tankar i Halmstad, knytkonferensen Webcoast i Göteborg och dessutom har jag ett antal förfrågningar om att hålla föreläsningar i vår.

Som det ser ut nu kommer året fortsätta vara intensivt. Känns som vi går mot ljusare tider, och då menar jag inte bara längre dagar. 🙂