Näringslivsdagen i Falkenberg 2015-03-04

Rätt beslut att gå på Näringslivsdagen 2015

Näringslivsdagen i Falkenberg 2015-03-04Den 4:e mars var det dags för årets Näringslivsdag som Näringslivet Falkenberg arrangerade i Falkhallen.  Det var en dag som bjöd på mycket skratt, flera reflektioner och där höjdpunkten lite oväntat var en  filosofie doktor i risk- och beslutsanalys.

Näringslivsdagen arrangerades för nionde gången i Falkenberg, och har växt för varje år. I år letade sig 900 personer in i Falkhallen för att under en hel dag få lyssna på bra föreläsare och för att nätverka med personer och företagare i Falkenberg. Nätverkandet skedde under pauser, där de olika lokala matproducenterna i Falkenbergs Skafferi stod för förtäringen.

Hela dagen direktsändes på webben

Jonas Gardell på Näringslivsdagen i FalkenbergJag själv bidrog till arrangemanget genom att sitta bakom spakarna för webbsändningen. Hela dagen sändes direkt på Falkenbergs kommuns webbsida, Hallands Nyheters webb och Näringslivet Falkenbergs sida. Eftersom biljetterna tog slut snabbt var sändningen ett sätt att låta fler kunna delta i evenemanget, även om de som inte var på plats missade all god mat och inte fick möjlighet att nätverka på samma sätt som alla oss som var på plats.

Du kan läsa mer om hur själva sändningen gick till i ett annat inlägg.

Hög klass på föreläsarna

Det var hög klass på föreläsarna, som exempelvis Colin Moon (@ColinMoonSweden), Jonas Gardell (@Jonas_Gardell) och Karin Adelsköld (@karinadelskold). 

Colin lyfte problematiken med kommunikation och olika kulturer. Jonas är alltid bra och har ett skarpt djup blandat med sin komik. Det jag tar med mig från Gardell är att varje person har en möjlighet att bidra, det handlar bara om att hitta rätt plats och förutsättningar. Dessutom visade hela dagen hur viktig humorn är, vilket var precis det som Karin berättade om. Jag har tidigare recenserat hennes bok som jag tycker är bra och visar på att humor är något du kan lära dig.

Beslutsdoktorn var höjdpunkten

Höjdpunkten för mig var Ari Riabacke (@beslutsdoktorn) filosofie doktor i risk- och beslutsanalys. Titeln på hans föredrag var ”Konsten att fatta rätt beslut – hur fattar vi våra beslut och hur kan vi göra det bättre”. Det lät ganska grått och tråkigt, men direkt när denna östgöte äntrade scenen blev det roligt.

Broa Vidare var med på scen

Några av mina kurskollegor från Broa Vidare var med på scenen när Tomas Enhager (@enhagertomas) berättade om projektet och lät dem övervinna hinder genom att med handkraft dela träplattor.

Näringslivsdagen 2015 - Erik Svensson och Lars Classon - Foto Camilla HannellMed det ville han visa att väldigt mycket sitter i huvudet, något som vi jobbar med på träffarna i Broa Vidare.  Fotografen Camilla Hannell fångade det väldigt bra på bild när regissören Lars Classon slog genom plankan som Erik Svensson, Sport och Hälsa, höll i.

Det var helt rätt beslut att gå på Näringslivsdagen i Falkenberg, och jag hoppas på ett lika bra program till nästa år. Jag har en del idéer om vilka som skulle kunna prata då. Vem tycker du skall stå på scen nästa år?