Nissan Leaf 40 kWh Tekna

Ny generation Leaf i Sundhult

Idag har vi hämtat hem en ny elbil till Sundhult. En nästa generation av Nissan Leaf, som vi kommer leasa under ett års tid. Vid nästa årsskifte hoppas vi att vi hittat den bil som skall bli vår bil. Batterierna idag är så bra att de ger tillräcklig räckvidd, men vi hoppas att det kommer en elbil i lagom storlek som har dragkrok.

Nissan Leaf 40 kWh Tekna

Den modell vi kommer köra under det kommande året är den nya generationen av Leaf, en Nissan Leaf 2.0 40 kWh Tekna. Det betyder att det är modellen med det största utrustningspaketet. Utrustningspaketen på Leaf är basmodellen Accenta och mellansteget N-Connecta och den vi skall köra som alltså är Tekna. Paketet innehåller bland annat LED-belysning, större Bose ljudanläggning och intelligent adaptiv farthållare & körfältsstyrning. 

Ett års leasing

Vi hade tur och hittade en ett års leasing på en bilfirma i Malmö. För den gäller att det i leasingen ingår 1200 mil och vinter-/sommarhjul. Vi räknar med att köra mer än de mil som ingår, och då kostar övermilen 15 kr/mil. Trots övermil blir det en helt okej kalkyl för oss.

En perfekt lösning för oss

För oss var det en perfekt lösning, för vi vill gärna ha en elbil som får ha dra. Vi har behov av att kunna dra ett släp då och då efter bilen. Så är det på landet, och vi hemskt gärna kunna köra det med elbil också.  Visst, det drar mer energi, men om vi har en elbil som går 40-50 mil på en laddning gör det inget att den bara går en fjärde del med släp. En modern elbil borde kunna temperera batterierna så att det går att plocka ur bra med effekt.

Trevlig resa hem från Malmö

Nissan Leaf 40 kWh Tekna på bilfirman

Det är alltid spännande att ta en bil man aldrig kört för en längre resa. Nu är detta ”bara” en uppdaterad version av Leaf så mycket är bekant. Men det finns en hel del nytt att lära sig och hitta reglagen för. ProPilot som kan kör bilen åt dig, automatisk helljus etc.

Skall ta mig tid att titta lite i bruksanvisningen så att vi inte missar de bra finesserna, alternativt stänger av de som vi själva vill få kontroll över.

Många bra uppdateringar

Det finns uppdateringar som jag gillade på en gång. Som Apple CarPlay som fungerade riktigt bra, eller dödavinkelvarningen i bakspegeln. Ratten, och reglagen på den, är ett riktigt lyft från gamla Leaf. Tycker faktiskt instrumenteringen är bättre också.

Bagaget är rymligt

Många får för sig att bagaget upptas av batterier i en elbil, men här är det riktigt rymligt. När vi körde hem bilen låg alla sommarhjulen i inpackade där bak, utan att fälla några säten. 

Vår bil är en silverpil

Färgen var helt okej den också. De bilarna de leasade ut i den här kampanjen var begränsade till svart, vit eller den silverfärg som vi fick. Visst hade vi gärna tagit en färg som syns, men jag tycker att bilen passade rätt bra i silver. 

Blir en bil att trivas med

Känns som det här blir en bil vi kommer trivas med. Synd att den inte har tempererat batteripaket och kan utrustas med dragkrok.