Finns det inga traditionella yrken i framtiden?

Jag tillhör en av de som lyssnade och tittade på mycket av det som Ronnestam & Adlén (@ronnestam, @trendspanaren) pratade om under sin 24 timmar långa live-sändning. Mycket intressant, men jag saknar ibland mer resonemang kring de traditionella yrken och dess framtid.

Herrarna diskuterar och ger intressanta åsikter om hur framtiden kommer se ut, men det känns ofta som att det  i den här diskussionen bara finns människor i Stockholm. Vill man ha en yrkesframtid är det dit man måste flytta.

Är det så?

Finns det någon framtid för den som har passionen att vara sjuksyster på en vårdcentral i en liten kommun? Kan en processoperatör också få chansen att välja sin arbetsbelastning och arbetstider på  samma sätt som mediefolket i Stockholm. Eller måste han välja ett annat yrke för att få påverka schemat?

Johan och Göran verkar tro att vi bygger fabrikerna genom att skriva ut hela anläggningen i en 3D-printer i framtiden. Robotarna där inne puffar ut saker som alla sedan skall slåss om att få sälja.

Hur ser ni på yrken och möjligheter i framtiden?  Finns det inga traditionella yrken? Är alla yrken digitala?