Inför High Chaparal Musikfestival 1993

Inför High Chaparal Musikfestival 1993 - BlandbandSlutet av sommaren 1993 bestämde jag och ett gäng kompisar att vi skulle åka på High Chaparal Musikfestival den 7 augusti. Dragplåstret för min del var Wilmer X det stora dragplåstret, tillsammans med Freda´. Två band som fortfarande tillhör mina favoriter. På festivalen skulle också Highway Stars, Triple and Touch och Peter LeMarc uppträda. Artister som mina öron var ovana vid. Därför spelade jag in ett band med en del låtar. Det bandet har jag nu fixat som en Spotify-lista.

High Chaparal Musikfestival i VN
Värnamo Nyheter skrev om succén (klicka på bilden för att läsa artikeln).

För att fixa bandet krävdes det att jag köpte några CD-skivor, så jag knallade ner till den lokal skivbutiken i Hylte, Ljudcenter och inhandlade en samlingsskiva med Peter LeMarc och en skiva med Highway Stars. Triple and Touch lämnade jag utanför blandbandet och skivor med Wilmer X och Freda’ hade jag redan. Bandet roterade många gånger i bandaren efter det. Såväl inför festivalen, som efter.

Det blev en magisk kväll på High Chaparal, även om den förväntade höjdpunkten, High Chaparal Musikfestival Recension i VNWilmer X, bara var bra i stället för toppen på kvällen. Platsen var utanför västernstaden, där man hade en scen i var ända av publikhavet. Medan en artist uppträdde på ena sidan, riggade man scenen på andra, och det var bara att vända sig om när ena konserten var slut och nästa började. Ena föreställningen stod man längst fram, andra längst bak.

Triple and Touch drog av några covers och gjorde det bra, och Highway Stars mer teaterliknande 70-talsshow var ok. Fredá är alltid bra, och Wilmer X var bra även om jag hade hoppats på mer. Höjdpunkten var utan tvekan och konkurrens Peter LeMarc. Sedan den kvällen är Peter en av de artister jag lyssnat mest till och uppskattar för hans fantastiska texter och musik. Jag har skaffat så många av hans skivor jag kunnat efter det, och han tillhör nog den artisten som strömmat mest ur mitt Spotify-konto.

Musikskribenten i Värnamo Nyheter skriver så  bland annat så här om LeMarc i sin artikel:

”Med lätthet lever han upp till sitt rykte som en stor scenartist, men han slarvar heller inte med publikkontakt och framförande” .

Det där blandbandet gillade jag att lyssna på, och LeMarcs låtar var bra på bandet, men att se honom livslevande var magiskt och fantastiskt.

Tack för den kvällen Peter!

Undrar ni vilken som är min LeMarc-favorit? Det där har jag skrivit ett blogginlägg om som du kan läsa om du är nyfiken.

Och här är blandbandet som en Spotify spellista.