Lite om att använda Bambuser

Jag var på Webcoast i helgen och gjorde ett par live-sändningar via Bambuser. Eftersom jag tidigare inte sänt via min laptop blev kanske inte kvalitén så bra som jag hoppats på. Här delar jag med mig av några erfarenheter.

Först tänkte jag dela med mig av vilken teknisk utrustning som jag använt:

  • Laptop: Acer  Aspire 5741G (Intel i5, 2,26 GHz 4Gb RAM Radeon HD5470)
  • Webbkamera: Logitech C910 HD

That’s it!

Jag pluggade bara in, loggade in på mitt Bambuser-konto och tryckte ”Go live with your cam” under dashboard.

Nu har jag lärt mig att, via en workshop @jocke sända dagen efter eventet, att jag skulle installerat Adobe Flash Media Live Enconder (FMLE). Då ges möjligheten att få bättre kvalité. Som tur är finns en guide på Bambuser hur installationen går till. Jag hade ett problem när jag startade FMLE. Eftersom jag inte maximerade fönstret tog det en stund innan jag såg startknappen. :/ När jag hittade den, var det bara att trycka på den för att starta sändningen.

Några andra saker som jag kom att tänka på när jag skulle köra live från Webcoast är Set till att ha något att fästa kameran i. för att få en bra vinkel. Första sändningen hade jag kameran på datornpå golvet, vilket gav en gräslig vinkel.

Andra gången satte jag datorn på ett bord, men då hade jag önskat att det var lätt att panorera, vrida kameran, för att visa deltagarna i rummet som diskuterar.

Tredje sändningen var mer statisk eftersom det var en föreläsning med presentation på duk, och problemet där var kanske att datorn hamnade långt från mig, så att jag inte kunde övervaka chatten i Bambuser.

Mina slutsatser är se till att få Bambuser att fungera tillsammans med Adobe Flash Media Live Encoder, ha någon form av stativ som går att panorera och få lite höjd på kameran och slutligen att prova om man kan ha en USB-förläning till webbkameran för att kunna ha kameran bra placerad.

Min tanke att detta inlägg skall ge de som vill en snabb kom igång, så om det är något jag förbisett så skriv det i kommentarsfältet.