Karin Adelsköld - Våga stå upp

Våga humor i föreläsningen

Karin Adelsköld - Våga stå uppJag har börjat sommarläsningen med att läsa Karin Adelskölds (@karinadelskold) Våga stå upp. Den handlar om att använda humor i sin kommunikation, och det är något jag skulle vilja bli bättre på när jag själv föreläser. Nu tror jag faktiskt att mina presentationer kommer blir roligare, tack vare Karins bok.

Ni som följer den här bloggen vet jag att jag gillar att föreläsa, och att jag vid knytkonferensen Sobra|tankar höll ett föredrag om att göra bättre presentationer. Givetvis vill man hela tiden bli bättre, och om man själv tänker på vilka föreläsare man tycker är bra så lockar de ofta till skratt under sin dragningar.  Boken som Adelsköld skrivit kanske först leder tanken till att hon blivit utsedd till Sveriges roligaste kvinna och då som stand-up-artist. Den här boken är inte bara till de som vill bli Sveriges nästa stora komiker, utan också för de som vill hålla tal, såväl i privata sammanhang som politiska och på scen. Det handlar om att bli en roligare talare helt enkelt.

Är Karin en rolig talare själv? Ni kan döma själva och titta på hennes föreläsning wwwhat…

Har man sett den här filmen känner man igen mycket som hon beskriver i sin bok, vilket jag tycker är bra. Då förstår man ännu bättre vad hon vill säga med texten.

Tredjedelsreglen

Tycker boken har lite av den traditionella tredjedelsregeln över sig, där den första delen av boken är riktigt bra och fångar mitt intresse. Jag blev sugen på att lägga undan boken och genast börja skriva och arbeta med de föreläsningar som jag har i höst. Jag insåg att jag måste arbeta med det roliga redan här hemma, och verkligen skriva ner vad som skall vara kul.

Det är ett mycket bra betyg för boken enligt mig. Hon lyckas få mig sugen på att komma igång direkt för att låta de som skall lyssna på mig i höst ska få det roligare.

Resten av boken var en hel del upprepningar, och för mig var det mycket som redan var känt och som jag redan tänker på. Därför kanske den delen av boken inte var lika inspirerande för just mig. Vill du lära dig mer om att föreläsa tror jag att du kan hämta mycket i den delen också.

Vill du bli en roligare talare rekommenderar jag dig att läsa boken och börja arbeta målmedvetet.

Är Karin rolig som stå-uppare? Hittade det här klippet på YouTube, så får ni tycka till själva.