Jag vill också ha en kommunchef som Mattias

Kommunchefen,  Mattias Jansson (@kommunchef), i Katrineholm är väldigt aktiv i sociala medier,  något som en journalist på Katrineholms kuriren anser är att det är slarva bort sin tid.
Jag önskade att vi hade samma aktivtet i min kommun, Falkenberg.  Det hade givit mig helt andra möjligheter att få insyn i kommunens verksamhet,  och rätt använt möjlighet att ha en öppen diskussion med politker, tjänstemän och andra kommuninvånare. En typ av direkt demokrati.

Mattias har verkligen tagit till sig den nya tekniken, och använder den för att delge medborgarna hur han arbetar.  Som jag ser det är han ett föredöme för kommuntjänstemän och politker. Låt oss få se vad våra folkvalda gör med vårt förtreonde.  Han fick ett e-post av en journalist från Katrinehomls kuriren som han publicerat på sin blogg. Jag ställer mig undrande till många av frågorna, och är lite nyfiken på vad syftet är.
Jag skrev innan valet ett inlägg om att jag röstade på Lilith Svensson (@politikerlilith) för att det skulle ge mig insyn i riksdagsarbetet och hur min röst skulle förvaltas. Tyvärr så lyckades Lilith inte ta sig in,  men jag följer hennes arbete i kommunen. Jag imponeras av den tid hon lägger ned för se till att kommuninvånarna skall få det så bra som möjligt. Synd bara att det inte är i min kommun.
Nä,  journalisten har inte förstått sociala medier,  eller så är han rädd att han skall bli utan jobb när informationen inte behöver passera lokaltidningen för att nå mig.
Jag hoppas snart få veta vilka twitter-alias som Marie-Louise Wernersson och Claes Ljung och inspireras av Mattias sätt att använda sociala medier i kommunikationen med mig och andra kommuninvånare i Falkenberg.